Veel belangstelling voor tweede taskforce zeevoeding

In Vlaanderen is aquacultuur zich de laatste jaren sterk aan het ontwikkelen. Die opmars is niettemin ook broodnodig, als we in de toekomst aan de groeiende vraag naar duurzame en gezonde producten uit de zee willen voldoen.
Nieuws
29 september 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Op 28 september 2021 mocht De Blauwe Cluster 25 actoren uit de aquacultuursector verwelkomen tijdens zijn tweede taskforce rond het thema zeevoeding. De focus lag deze keer op de lokale waardeketens voor de mariene aquacultuur.

Na een korte introductie werden de aanwezigen getrakteerd op een aantal boeiende presentaties die dieper ingingen op een aantal actuele aquacultuurprojecten. Meer bepaald ging het daarbij om SYMAPA, Zeeboerderij Westdiep, BlueMarine3.0 en Seacrops.

Vervolgens gingen Jurgen Adriaen (Bluebridge), Sylvie Becaus (Vlaamse Visveiling), Margriet Drouillon (Universiteit Gent), Karl Heire (KBC) en Hannelore Malfait (Provincie West-Vlaanderen) in debat rond een aantal pertinente vragen.

Op het programma stond ook nog een rondleiding op de Oesterpunt, waarna de deelnemers bij een hapje en een drankje in een gezellige sfeer nog even konden nakaarten en aan netwerking doen.

De presentaties van de taskforce en een verslag van het panelgesprek zijn ondertussen beschikbaar. Alle deelnemers krijgen de juiste link per mail toegestuurd. Heb je deze mail niet ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Lien Loosvelt.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.