Reeks lezingen rond impact van klimaatverandering op de kust

De impact van de klimaatverandering aan de kust stopt niet bij een stijgende zeespiegel alleen. Zo komen er ook langere periodes van droogte, zoals bleek uit de laatste 4 zomers. Het is dan ook belangrijk eens te bekijken in welke mate bepaalde sectoren van onze maatschappij getroffen zullen worden.
Nieuws
06 oktober 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Het Departement Omgeving wil mensen aan de kust op een objectieve manier informeren over het complexe thema van klimaatverandering en organiseert daarom 4 thematische lezingen verspreid over 11 avonden aan de kust.

Tijdens deze lezingen komen een aantal experten hun visie op de uitdagingen en mogelijke toekomstige oplossingen uiteenzetten. De lezingen vinden verspreid over de verschillende kustgemeenten plaats.

Tijdschema

Het veranderende watersysteem
Prof.dr. Patrick Meire, hoogleraar biologie, Universiteit Antwerpen; en prof. dr. Patrick Willems, hoogleraar stedelijke hydrologie en rivierkunde, KU Leuven.
20/10/2021
17/03/2022
Brugge
Oostende
Morfologie van de kustlijn: vroeger en nu
Prof. Dr. Dries Tys, docent middeleeuwse archeologie, VUB; en Prof. Dr. Pieter Rauwoens, hoofddocent kustwaterbouw, KU Leuven.
17/11/2021 15/12/2021 24/02/2022 30/03/2022 Middelkerke
Brugge
Oostende Blankenberge
Biodiversiteit in de duinen
Prof. Dr. Dries Bonte, hoofddocent ruimtelijke ecologie, UGent; en Sam Provoost, kustecoloog, INBO.
9/11/2021
17/02/2022
24/03/2022
De Panne
Koksijde
Knokke
Toekomst van de landbouw in de polders
Jeroen De Waegemaeker, Sylvie Fosselle en Sarah Garré, ILVO.
9/12/2021
12/01/2022
Koksijde
Knokke-Heist
interreg wenduine belgische kust

Praktisch

De lezingen starten telkens om 19.30 u en eindigen rond 22.30 u. Er wordt voldoende ruimte ingebouwd om vragen te stellen. 

Deelname is in de meeste gevallen gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Meer info? Neem contact op met het Departement Omgeving.

Over SARCC

Het Europese Interregproject SARCC (Sustainable And Resilient Coastal Cities) is een programma dat ernaar streeft om op de natuur gebaseerde oplossingen te integreren in het beheer en beleid van de kust zodat deze oplossingen opgenomen worden in bestaande infrastructuur op het vlak van kustverdediging.

De partners in het project zijn Marine Archeological Trust, Environment Agency en Exo Environmental Ltd (VK); de gemeente Blankenberge, de gemeente Middelkerke, de stad Oostende, Hogeschool VIVES en het Agentschap Maritieme Dienstverlening (België); de gemeente Vlissingen, Technische Universiteit Delft en HZ University of Applied Sciences (Nederland); en de stad Gravelines (Frankrijk). 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.