Webinar
Datum: 
donderdag 20 mei 2021 - 10:00 t/m vrijdag 21 mei 2021 - 11:55
Info:
Enkel voor leden
donderdag 20 mei 2021 - 10:00 t/m vrijdag 21 mei 2021 - 11:55
Voeg toe aan kalender

Golf- en getijdenenergie kunnen op een dag in minstens 10 procent van de wereldwijde elektriciteitsbehoefte voorzien. Dat zegt althans de World Energy Council, die ervan overtuigd is dat deze vormen van energie een belangrjike rol kunnen spelen in de energietransitie.  

De sector staat weliswaar nog in zijn kinderschoenen. Er moeten nog heel wat technologische en financiële uitdagingen overwonnen worden voordat we de kracht van golven en getijden op een rendabele manier kunnen benutten. 

De ELBE+-partners willen de verdere ontwikkeling van golf- en getijdenenergie in Europa graag ondersteunen en hebben binnen dit kader dan ook een aantal markten laten bestuderen. De conclusies van dit onderzoek delen we graag met jullie tijdens dit webinar.

Programma

Het gedetailleerde programma vind je hieronder:

10:00 Introduction to ELBE Alliance and Planned Activities
Marcos Suarez (ELBE Alliance - Basque Energy Cluster)
10:20 In-Depth Analysis of the Wave Energy Market in the USA
(Minsait)
10:50 In-Depth Analysis of the Tidal Energy Market in Canada
(Minsait)
11:20 Overview of WEC & TEC Developers’ Status Worldwide
(Minsait)
11:40 Q&A
12:00 End of the Webinar

De marktverslagen worden achteraf ter beschikking gesteld voor de leden.

Praktische info

Alle leden van De Blauwe Cluster kunnen gratis aan deze opleiding deelnemen. De voertaal is Engels en de opleiding wordt georganiseerd in de vorm van een Zoom-webinar. Interesse om deel te nemen? Schrijf je nu in

Na aanmelding krijg je nog een bevestingsmail met de juiste code om in te loggen voor het event.

Achtergrond

Het ELBE+-project is een samenwerkingsproject tussen zeven organisaties dat tot doel heeft om Europa als technologische en industriële wereldleider in blauwe energie te positioneren en de marktkansen voor Europese bedrijven te vergroten.

De zeven projectpartners zijn Basque Energy Cluster (Spanje), Aberdeen Renewable Energy Group (Schotland), OffshoreVäst (Zweden), De Blauwe Cluster (België), Energy Cluster Denmark (Denemarken), Pôle Mer Mediterannée (Frankrijk) en GCE Node (Noorwegen).