Adres: 
Marinebasis
8380 Zeebrugge
België
Datum: 
vrijdag 01 oktober 2021 - 13:00 t/m 17:00
vrijdag 01 oktober 2021 - 14:00
Voeg toe aan kalender

Wist je dat er naast de alom gekende vliegende drones ook varende en onderwaterdrones bestaan? Deze innovatieve drones bieden heel wat mogelijkheden om onnodige kosten te besparen en tijdverlies te beperken bij activiteiten binnen de blauwe economie.

In het kader van het Technologieweekend van de Belgische marine organiseren de partners binnen het Drone Innovations-project een themadag rond varende en onderwaterdrones. Het hele gebeuren vindt plaats op 1 oktober op de marinebasis te Zeebrugge. Deze themadag is in hoofdzaak gericht op bedrijven, overheidsinstanties en academische partners.

Programma

Het programma van de themadag is tweevoudig opgebouwd:

  • Demonstraties met varende en onderwaterdrones; 
  • Inspiratiesessies waar bezoekers meer te weten komen over de laatste ontwikkelingen in deze bloeiende sector.

Meer details over het programma worden later nog bekendgemaakt.

Ben je als bedrijf of organisatie actief bezig rond varende en/of onderwaterdrones en wil je graag een demonstratie geven? Neem dan deel aan onze call for demonstrators. Je kan je hiervoor kandidaat stellen tot en met 4 juni.

Marinebasis van Zeebrugge

Praktisch

De praktische modaliteiten om in te schrijven voor de themadag worden later nog bekendgemaakt.

Achtergrond

Het DroneInnovations-project heeft tot doel de diverse drone-initiatieven in West-Vlaanderen beter op elkaar af te stemmen en de beschikbare infrastructuur verder te ontwikkelen. Partners in het project zijn POM West-Vlaanderen, VIVES, VITO, De Blauwe Cluster en Flanders Make (EUKA). Het project kan rekenen op financiële ondersteuning via EFRO-Vlaanderen.

Wil je graag meer weten over dit event of over het Drone Innovations-project? Neem dan contact op met Stefaan Mensaert.