Datum: 
zondag 24 april 2022 - 00:00 t/m zaterdag 30 april 2022 - 23:55
Info:
Afgelopen
zondag 24 april 2022 - 00:00 t/m zaterdag 30 april 2022 - 23:55

In de Verenigde Staten heeft president Biden de klimaatverandering weer op de politieke agenda gezet. Hij trekt daarbij resoluut de kaart van offshore windenergie en wil tegen 2030 maar liefst 7 grote windmolenparken op zee laten bouwen. Dat biedt ook heel wat opportuniteiten voor Vlaamse ondernemingen. 

In augustus 2021 heeft De Blauwe Cluster in samenwerking met Flanders Investment & Trade (FIT) een groepszakenreis offshore wind naar Richmond (Virginia) georganiseerd binnen het kader van IPF 2021. Op basis van de positieve reacties van de deelnemers is toen besloten dat er hier in 2022 een vervolg op zou komen.

Dit jaar trekt FIT de organisatie van de missie, met De Blauwe Cluster in een ondersteunende rol. De groepszakenreis is opnieuw gekoppeld aan het International Partnering Forum, dat dit jaar in New Jersey plaatsvindt. Naast beursdeelname en een groepsstand op IPF staan er ook lokale ontmoetingen en bezoeken gepland.

Programma

Hieronder vind je het voorlopige programma van de missie.

Zondag 24 april Vlucht naar New York
Transfer naar Atlantic City (New Jersey)
Maandag 25 april Afspraken en bezoeken in Atlantic City
Dinsdag 26 april IPF 2022
Woensdag 27 april IPF 2022
Donderdag 28 april IPF 2022
Transfer naar New York
Vrijdag 29 april Afspraken en bezoeken in New York
Netwerkevent in het Vlaams Huis
Zaterdag 30 april Vrije dag
Terugvlucht naar Brussel

Praktisch

De kostprijs voor de missie bedraagt € 3500 voor de eerste deelnemer van een bedrijf en € 2000 voor elke extra deelnemer. Deze prijs omvat deelname aan het groepspaviljoen op IPF, toegangsticket voor IPF, lokaal transport, lokale ontmoetingen en bezoeken, en deelname aan het netwerkevent in New York.  

Alle reis- en verblijfkosten gekoppeld aan de groepszakenreis zijn ten laste van de deelnemende bedrijven. Ben je een kleine of middelgrote onderneming? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor extra financiële ondersteuning via FIT. Hiervoor moet wel aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. 

Interesse om deel te nemen aan deze boeiende missie naar de Oostkust van de Verenigde Staten? Twijfel niet en schrijf je snel in, want het aantal plaatsen is beperkt. 

Achtergrondinfo

Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, helpt Vlaamse bedrijven die zaken willen doen in het buitenland door advies te verlenen en diverse activiteiten te organiseren. Daartoe behoren seminaries, missies naar het buitenland, en deelnames aan internationale beurzen.

In november 2021 heeft De Blauwe Cluster een structureel partnerschap afgesloten met Flanders Investment & Trade om onze leden-bedrijven ook internationaal op de kaart te helpen zetten. Op die manier dragen we bij aan de internationale uitstraling van Vlaanderen en meer bepaald de Vlaamse blauwe economie.