Webinar
Datum: 
vrijdag 25 september 2020 - 10:00 t/m 12:30
Info:
Afgelopen
Externe activiteit

Wat?

LifeWatch Belgium is een Europese e-infrastructuur die biodiversiteit en ecosysteem gegevens verzamelt en waarbij een geïntegreerde ICT aanpak centraal staat. Het Mariene LifeWatch Observatorium verzamelt regionale mariene, terrestrische en zoetwater gegevens. Dit gebeurt onder meer d.m.v. maandelijkse sampling campagnes met RV Simon Stevin en d.m.v. een aantal sensornetwerken. Deze data worden zo snel mogelijk online ter beschikking gesteld.

Waarom?

LifeWatch wil zich in de nabije toekomst laten adviseren door een Maritime Industry Advisory Board (MIAB) om een optimale valorisatie naar de maritieme industrie te realiseren. Tijdens deze online bijeenkomst presenteren we hoe we, in samenwerking met het Vlaams Supercomputing Center (VSC), werken aan het beschikbaar stellen van de LifeWatch-data op de hoogwaardige VSC ICT-infrastructuur. Samen met De Blauwe Cluster kijken we ook graag verder vooruit en bespreken we met het MIAB welke interessante use-cases voor de industrie mogelijk zijn op basis van deze data.

Wanneer?

De eerste meeting van het LifeWatch MIAB zal doorgaan op vrijdag 25 september in de voormiddag. Dit zal via een online format verlopen, waarbij er voldoende aandacht zal zijn voor interactieve momenten.

Het programma ziet er als volgt uit:

10u00 - 11u15:  DEEL 1 (toelichting)

  • welkomstwoord
  • Maritime Industry Advisory Board en LifeWatch data
  • Vlaams Supercomputing Center: faciliteiten, diensten, mogelijkheden voor bedrijven
  • Voorstelling resultaten ledenbevraging Blauwe Cluster over datanoden

11u15 - 11u30:  PAUZE

11u30 - 12u30:  DEEL 2 (interactief)

  • Demonstratie LifeWatch op VSC cloud (prototype)
  • Brainstorm sessie use case supercomputing - "digital twin(s) van de Noordzee"