Webinar
Datum: 
vrijdag 09 juli 2021 - 09:30 t/m 11:00
vrijdag 09 juli 2021 - 09:30 t/m 11:00
Voeg toe aan kalender

De streekwerking Kust van de Provincie West-Vlaanderen probeert actuele thema’s vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, duiding te geven en klaarheid in het debat te scheppen. Café de Zee vindt  twee keer per jaar plaats aan de kust. Deze keer is het onderwerp ‘Ontmantelen van windmolenparken op zee’

België is koploper in het installeren en onderhouden van offshore windmolenparken. De concessieperiode van het eerste Belgische park werd eenmalig verlengd tot 2039. Volgens de concessievoorwaarden moeten de parkuitbaters de omgeving in hun oorspronkelijke staat herstellen eens de concessie is afgelopen.

Net zoals de installatie van de eerste parken, zal de afbraak opnieuw innovatief pionierswerk zijn waar heel wat (West-)Vlaamse bedrijven en onderzoekers een belangrijke rol in zullen spelen. In dit debat webinar we op zoek naar de kansen en uitdagingen die dit met zich mee brengt.

Programma

Verwelkoming en inleiding
Peter Norro (Provincie West-Vlaanderen)
De concessie van offshore windmolenparken en de wettelijke verplichtingen
Marijn Rabaut (De Blauwe Cluster vzw)
Onderwaterleven in offshore windmolenparken
Steven Degraer (Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen)
Uitdagingen en kansen van ontmanteling van offshore windmolens
Gesprek met Hugo Canière (Belgian Offshore Platform) en Pieter Jan Jordaens (Sirris)
Panelgesprek: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het ontmantelen een succesverhaal wordt voor de regionale economie en de arbeidsmarkt?
Gesprek met  Lucien Romagnoli (DEME group), Chris Lehouck (Deco NV) en Filip Roelandt (Syntra West Groep).
Dialoog tussen publiek en sprekers
Afsluitend woordje 
Jean de Bethune - gedeputeerde voor de Provincie West-Vlaanderen

Het event wordt opgenomen. Alle deelnemers krijgen na het event een mail met een link naar deze opname, alle filmpjes, presentaties en interviews.

Praktisch

Gezien de geldende coronamaatregelen wordt deze editie van Café De Zee in de vorm van een webinar georganiseerd. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Schrijf je nu in.

Dit webinar zal via Teams verlopen. Enkele dagen voor het event krijg je een mail met de streaminglink. Die kan je gewoon in je browser openen. Het is dus niet nodig om Teams te installeren.

Wil je graag meer weten over dit event of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact op met Hannelore Maelfait of Steve Bauwens (Provincie West-Vlaanderen).